sâmbătă, 7 aprilie 2012

Capitolul 12



(din perspectina lui Jenny)

Dupa ce a rostit aceasta propozitie a lesinat din nou. Ronnie trebuia sa o duca la un spital, asa ca a luat-o in brate si am pornit spre masina. Sunt fericita, deoarece traiesc. Sincer, nu imi pasa de acesta fata. Ar trebui sa-i fiu recunoscatore ca “m-a salvat”, dar nu imi sta in fire sa am astfel de sentimente.
-Ronnie, imi pare bine ca ai reusit sa ma readuci la viata!
-Si mie Jenny.
-Chiar trebuie sa o ducem la spitalul de urgenta.
-O lasam acolo si plecam. Avem de povestit multe lucruri.
-Perfect.
In cateva minute Ana, asa cred ca se numeste, era pe o targa dusa spre un salon. Noi ne-am facut treaba, deci putem pleca.
-Jenny, esti bine?
-Da, de ce nu as fi?
-Tremuri.
-Mda....mi-e cam frig.
-Este in apropiere un magazin. Ar trebui sa mergem.
-Bine.
Probabil se astepta sa-mi aleg o fusta, o bluza decoltata, pantofi si alte chestii de astea, dar l-am dezamagit. Am optat pentru o pereche de blugi, un tricou, un hanorac si o pereche de adidasi. Nu mai eram acea fata inocenta, acum m-am schimbat.
Am petrecut restul noptii intr-un parc privind luna plina. Intre timp imi povestea ce a mai facut si ce s-a mai intamplat cu oamenii pe care ii cunosteam.
Orele s-au scurs fara sa ne dam seama.
-Jenny, ce zici, mergem sa vedem cum se simte ?
-Mda....
Era prima ora de vizita, iar noi ne aflam in salonul 89. Era intinsa pe un pat, cu o perfuzie in care se afla sange, iar pielea ei era abla. Puteai crede ca e moarta. Am stat cateva minte, dar cand voiam sa plecam a deschis ochii si ne-a oprit:
-Plecati?
-Da, am soptit.
-Va rog, mai ramaneti.
-Ana, a spus Ronnie pe un ton grav, nu trebuie sa spui la nimeni ce s-a intamplat cu adevarat. Inventeaza o poveste.
-Asta am facut.
-Bun. Noi vom pleca din oras. Oamenii o pot recunoaste pe Jenny. Ei stiu ca iubita mea e moarta. Nu putem risca sa se intample asa ceva. Toti vor pune intrebari, care nu au raspunsuri logice.
-Dar....
-Nu spune nimic.
-Multumesc Ana, am rostit incet. Incercam sa par “politicoasa si recunoascataore”.
-Ma bucur ca a functionat.
-Adio, a soptit Ronnie.
-Ne vom revedea?
-Posibil....
Am intors capul inainte de a inchide usa si am obesrvat cum din ochii sai curgeau lacrimi. Era patetica. Semana cu o fetita de 5 ani careia i s-a furat jucaria preferata.
-Ronnie, chiar plecam?
-Da.
-Dar, unde?
-Plecam la Bucuresti. Nu are cum sa ne gaseasca acolo.
-Bine.
-Pregateste-te, maine vom parasi acest oras banal.

2 comentarii:

  1. sincer acum nu imi place cum se comporta jenny, ma veti crede o ciudata dar seamana putina cu Katherine din jurnalele vampirilor, dar si asta e doar o parere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spoiler dar nu e chiar Jenny, o persoana nu se poate intoarce din morti si sa fie total aceeasi nu ? Daca ea a fost omorata de un demon sufletul i-a fost implicit luat in iad. Ea are acum o multipla personalitate cum incepe si Ana sa aiba datorita comei, doar ca Jen a stat ani intregi in "iad" si asta si-a lasat amprenta pe ea, voi incerca sa lamuresc asta in capitolul urmator.

      Ștergere